matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
Ania:
Moglby ktos to spr? 2ln10(x
2
+4)−2x*2x*ln10 = 0 ln(2x
2
+8) − 4x
2
ln10 =0 2x
2
+8−4x
2
=0 −2x
2
+8=0 \\−2 x
2
−4=0 (x+2)(x−2)=0 x+−2 , x=2
19 sty 14:57