matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Jagoda:
Liczby : −1, −1/2, 3 są miejscami zerowymi finkcji f(x)= 2x
3
− 3x
2
− 8x − 3. Podaj wzór i miejsca zerowe funkcji g: a) g(x) = x−2 b) g(x) = f(x+1) c) g(x) = f(1−x)
19 sty 12:29
Jagoda:
Baaaaardzo proszę o wytłumaczenie
19 sty 12:30