funkcja linowa
snape: 
Znajdź wzór funkcji liniowej, wiedząc że f nie przyjmuje wartości dodatnich i f(22)=−3
Jak to zrobić ? Bardzo proszę o wytłumaczenie krok po kroku
19 sty 12:08
snape:
Znajdź wzór funkcji liniowej, wiedząc że f nie przyjmuje wartości dodatnich i f(22)=−3 Jak to
zrobić ?
Bardzo proszę o wytłumaczenie krok po kroku
19 sty 12:12
feliks: Witam

mam rozwiązać takie zadanko ...
Znajdź wzór funkcji liniowej, wiedząc że f nie przyjmuje wartości dodatnich i f(22)=−3 Jak to
zrobić ? Bardzo proszę o wytłumaczenie krok po kroku
19 sty 12:26
Nienor: To jest bardzo proste, wystarczy tylko trochę pomyśleć.
Spróbuj odpowiedzieć sobie na pytanie jakie wartości przyjmuje funkcja: f(x)=x+1?
| | 1 | |
g(x)= |
| x−2? Spróbuj je sobie narysować i zapisz Zbiory Wartości obu funkcji. |
| | 2 | |
19 sty 12:30
Nienor: ICSP psujesz całą zabawę
19 sty 12:43
ICSP:
19 sty 12:45
feliks: ICPS dzięki

Nienor ale zabawa
19 sty 13:05
Nienor: Tak, ale jak byś sam do tego doszedł to:
a) zapamiętałbyś to na zawsze
b) poćwiczyłbyś myślenie i rozwiązywanie problemów w matematyce
c) z każdy następnym rozwiązanym zadaniem byłbyś lepszy.
Przepisanie odpowiedzi to żadna sztuka, bo akurat to było proste. Wystarczyło się zastanowić.
19 sty 13:07
feliks: może i masz racje Nienor. Mam już i wykresy i zbiory wartości.
ZW f(x)= R
ZW g(x)=R
i w takim razie dalej ?
19 sty 13:38
Mila: funkcja stała.
19 sty 16:18