matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy to jest prawidłowy sposób na całkę?
nas:
Witam. Czy sposób w jaki rozwiązuje całkę jest prawidłowy:
2x+1
x
1
1
1
1
1
∫
=2∫
dx +
dx=2∫
+
x
5
=
x
4
+
x
5
+C
x
4
x
4
x
4
x
3
4+1
2
5
Pozdrawiam
19 sty 11:04
nas:
Już nie aktualne.
19 sty 13:01