matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz i wyznacz dziedzine
ewa:
2x
2
−x−6=0
18 sty 23:04
bezendu:
Δ=(−1)
2
−4*2*(−6)=49
√
Δ
=7
1−7
3
x
1
=
=−
4
2
1+7
x
2
=
=2
4
i tylko tyle Ci mogę pomóc
18 sty 23:07
bezendu:
D
f
=R dziedziną funkcji kwadratowej zawsze są liczby rzeczywiste
18 sty 23:11
ewa:
dzieki
18 sty 23:31