matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
buum:
znalezc funkcje odwrotna i jej dziedzine jesli wyjsciowa funkcja jest okreslona na wskazanym przedziale: y= x
2
−1 x∊(−
∞
,−
1
2
) y=sin x x∊( −
π
2
,
π
2
)
⎧
x
y=
⎩
2x
x∊(−
∞
, 0>, dla 2x x∊(0,
∞
)
y=cos
2
x x∊<0,
π
2
>
18 sty 23:00