matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste
szymek:
Oblicz, dla jakich wartości parametru m prosta o równaniu 2x−3y+m=0 ma punkt wspólny z odcinkiem AB, gdy A=(0,−1) i B= (1,1).
18 sty 21:19
Skipper:
równanie prostej zawierającej odcinek AB
1+1
y−1=
(x−1)
1−0
y=2x−1 ... i układ równań
18 sty 21:32