matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Timi:
pomoże ktoś z całką
dx
∫
... robię to tak, że zapisuje wyrażenie pod peirwiastkiem w postaci
√
x
2
+4x+8
kanonicznej i mam
dx
∫U{dx}{
√
(x+2)
2
+4
" =
1
4
∫
i nie wiem co dalej
√
(
x+2
2
)
2
+1
18 sty 20:32
b.:
x+2
e
t
−e
−t
podstaw
= sh t ( =
)
2
2
18 sty 20:34