matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie kwadratowe
anita:
x
4
−3x
2
=0 x
2
=t t
2
−3t=0 t(t−3)=0 t=0 t=3 x
2
=0 x
2
=3 x=0 x=
√
3
lub x=−
√
3
dobrze
18 sty 20:03
Artur z miasta Neptuna:
Dobrze ... pytanie po co ... wystarczylo x
2
przed nawias wylaczyc
18 sty 20:09