całka
ewa: oblicz:
∫ (√3x + 4√2x3) dx
18 sty 19:21
ewa: nie wiem jak to dalej zrobic
18 sty 19:51
Mila: √3*∫x
1/2dx=
| | 2 | | 1 | |
=√3* |
| x3/2 [ z wzoru ∫xndx= |
| xn+1] |
| | 3 | | n+1 | |
18 sty 20:02
PW: Kurde balans, jest w wykazie wzorów taki:
∫x
αdx = .... − znajdź go i zastosuj.
U
Mili 
literówka: powinno być
√3x =
√3x
12
18 sty 20:04
Mila: policz drugą , to sprawdzę.
18 sty 20:04
Mila: PW, szybki jesteś, zauważyłam też. Dzięki
18 sty 20:05
PW: Przepraszam, nie było literówki, spojrzałem nie tam gdzie trzeba (to już była całka, a nie
podpowiedź)!
Dla mnie te całki są mało widoczne, pora umierać.
18 sty 20:06
Mila: PW była literówka, dobrze zauważyłeś. A cóż to za katastroficzne komentarze, cieszę się ,
że mam Anioła Stróża( mniemam życzliwego). To edytor "zamazuje", za szybko włączam opcję
"wyślij".
18 sty 20:47
Mila:
4√2x3=
4√2*
4√x3=
4√2*x
3/4
| | 4 | | 44√2 | |
∫4√2*x3/4dx=4√2* |
| *x7/4= |
| x7/4 |
| | 7 | | 7 | |
18 sty 20:52