ciąg zbieżny
Janek: Mógłbym poprosić o przykład ciągu zbieżnego do liczby 1?
18 sty 17:12
18 sty 17:16
Janek: a czy przykład: limn→∞n√n=1 jest dobry?
18 sty 17:23
Janek: ?
18 sty 18:00
PW: Podręcznikowy przykład.
18 sty 18:04
Janek: Ale czy dobry, wystarczy dowolny który spełnia to, więc ?
18 sty 18:09
Janek191:
an = 1 + 1/n
18 sty 18:13
Janek191:
bn = 1 − 1/n
18 sty 18:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
albo po prostu a
n = 1
18 sty 18:17
Janek: A mój przykład z pierwiastkiem jest dobry? Bo ciągle nie otrzymałem odpowiedzi
18 sty 18:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak ... zostało napisane przez PW, że jest to podręcznikowy przyklad
18 sty 18:19