PRAWDOPODOBIEŃSTWO
ola22221: wiedząc , że 4 * P(A) − P(A') = 1 OBLICZ P(A)
wzór na P(A') = 1 − P(A)
18 sty 16:32
ICSP: to tak trudno jest podstawić od pierwszego równania 1 − P(A) zamiast P(A')
18 sty 16:40
ola22221: to nie mam pomysłu...........
18 sty 16:44
ICSP: to może tak :
umiesz rozwiązać układ równań :
4x − y = 1
y = 1 − x
?
18 sty 16:48
ola22221: x = 2 y=7
18 sty 16:56
ICSP: nie spełnia drugiego równania :
7 = 1 − 2
7 = − 1 ?
18 sty 16:57
Mila: 4 * P(A) − P(A') = 1 ⇔ 4 * P(A) −(1−P(A)) = 1
4P(A)−1+P(A)=1
5P(A)=2
18 sty 17:02
ola22221: Thanks Mila
18 sty 17:06