matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne funkcji:
rrrr:
a)f(x)=x*e
x
b)f(x)=cosx/e
x
+x+x
2
c)f(x)=ln (x/2) d)f(x)=
3
√
2x
2
+1
e)f(x)=(x/x+2)
2
f)f(x)=e
x
/2x
2
+1 g)f(x)=3x*
√
4x
2
+1
18 sty 16:13
ja:
i z czym masz problem ?
18 sty 16:47