matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastoslupy
ola22221:
liczb wierzcholków graniast który ma 36 krawedzi
18 sty 15:38
ola22221:
24
18 sty 15:39
pigor:
... , a więc k=3n=36 i
w=2n=?
⇒ n=12 i
w=
2*12=
24
− szukana liczba wierzchołków . ...
18 sty 16:05