matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
emenka87:
log
2
(8
√
2
)
18 sty 15:20
Ajtek:
Zapisz 8
√
2
jako potęgę liczby 2.
18 sty 15:22
Janek191:
log
2
( 8
√
2
) = log
2
[ 2
3
* 2
1/2
)] = log
2
2
3,5
= 3,5 log
2
2 = = 3,5 * 1 = 3,5
18 sty 16:38