matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
dominika:
Objętość ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równa pierwiastek z 3 , a jego wysokość wynosi 12 . Oblicz długość krawędzi podstawy tego ostrosłupa.
18 sty 15:15
Ajtek:
V=
√
3
H=12 a=?
a
2
√
3
P
p
=
4
P
p
*H
V=
3
a
2
√
3
*12
4
√
3
=
⇒ a=...
3
18 sty 15:21