funkcja kwadratowa
Miloo: 1. Miejscami zerowymi pewnej funkcjikwadratowej są liczby x
1 = −2 oraz x
2 = −1 . Sprawdź czy
| | 3f(24) | |
wartość wyrażenia |
| zawiera się w przedziale (−∞;100) |
| | f(−6) | |
2. Liczba 3
20 * 9
60 jest równa:
A. 9
70
B. 3
70
C. 9
30
D. 3
80
18 sty 11:49
Artur_z_miasta_Neptuna:
f(x) = a(x+2)(x+1)
liczysz f(24) i f(−6)
18 sty 11:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
9a = (32)a = 32a
18 sty 11:54
Miloo: Dzięki wielkie. Rozjaśniłeś bardzo
18 sty 11:55
Miloo: A co do 2 zadania jeszcze! Wychodzi 3150... bląd w obliczeniach czy w odpowiedzi?
18 sty 11:58
Edyta PK: 320*(32)60=320*3120=3140=(32)70=970
18 sty 12:06