matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
lukk:
2x−1
=0
4x
2
−4x+1
Δ=−4
2
−4**4*1=0
1
x
0
=
2
2x−1=0
1
x=
2
18 sty 11:13
lukk:
dobrze rozwiązałem?
18 sty 11:14
bezendu:
1
D
f
=x∊R\{
}
2
2x−1=0 2x=1
1
x=
nie należy do dziedziny czyli brak rozwiązań
2
18 sty 11:18