matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki pilne !!!
PS:
Pilne
Potrzebuje szybko pomocy przy tym przykładzie z pochodnych
2x
2
+ x − 1
1
∫
= 2x
−1
+ x
−2
−
= ?
x
3
x
3
Jak to rozwiązać bo ze wzoru na x
α
nie moge skorzystać chyba bo α= −1
18 sty 09:03
Artur_z_miasta_Neptuna:
a czemu tam jest symbol całki
zdecyduj się − liczysz pochodną czy całkę
18 sty 09:07
Aga1.:
1
∫
dx=∫x
−1
dx=lnIxI+C
x
18 sty 09:29