matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat i okrąg
Anka:
Dany jest kwadrat o boku 2. Na podstawie rysunku pblicz promień okręgu.
5 cze 12:26
tim:
Pomogę.
5 cze 12:29
tim:
niebieskie = r koła zielony = 2 niebieski + czerwony = 2 → czerwony = 2 − r różowy = 0,5 * 2 = 1 Z tw. Pitagorasa: 1
2
+ (2 − r)
2
= r
2
...
5 cze 12:31
Anka:
Dzięki
5 cze 13:33