Jak wyliczyć wymiary zbiornika mając daną objętość V=90,93 a D=2H z tego wzoru V
vivek: | | pi*D2 | |
Jak wyliczyć wymiary zbiornika mając daną objętość V=90,93 a D=2H z tego wzoru V= |
| *H |
| | 4 | |
17 sty 22:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) co to jest D

2) jakiego kształtu jest zbiornik
17 sty 22:45
Nienor: Podstawić i wyznaczyć brakujące H
17 sty 22:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
skoro masz podaną objętość i zależność pomiędzy D i H to jesteś w stanie wyznaczyć obie te
wartości −−− w czym problem
17 sty 22:46
Maslanek: Zbiornik jest walcem
d=2R −> r−promień podstawy.
17 sty 22:47
vivek: Dzieki wszystko sie zgadza. Pozdrawiam
17 sty 23:03