zadanie takie tam z okręgu
pomocy matma: Czy jest jakiś wzór na odległość między środkami okręgu

mam takie zadanie
http://www.matematyka.pl/96085.htm
nie wiem skąd się właśnie wzięło
|S
1S
2|=
√ (2−m)2+(−1−2m)2 z 8 gru 2008, o 21:49
17 sty 21:38
Saizou : to jest wzór na odległość dwóch punktów od siebie
17 sty 21:41
pomocy matma: jaki wzór ? Możesz go napisać ?
17 sty 21:43
PW: Trochę jesteś niestaranny. Na pytanie o "wzór między środkami okręgu" odpowiadam: okrąg ma
jeden środek, więc ...nawet jeśli przyjąć , że jest on "w dwóch mistycznych postaciach", to
nie ma co liczyć.
17 sty 21:47
pomocy matma: No bo mam takie zadania jak powyżej jest link. Nie wiem skąd się wzieło dokładnie to co
pogrubiłem. powiesz?
17 sty 21:49
Nienor: Ze wzoru na odległość punktuów, a ten po przez Pitagorasa i długości wektora (odległość dwóch
punktów od siebie jest równa długości wektora zaczepinego pomiędzy nimi, tak obrazowo
mówiąctak, tak wektor to nie zawsze strzałeczka, wiem!)
17 sty 22:41
Janek191:
A = (x1; y1) , B = (x2; y2)
I AB I = √ (x2 − x1)2 + ( y2 − y1)2
=====================================
17 sty 22:50