matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.kwadratowa
aliszjaa:
help
wyznacz współczynnik b funkcji kwadratowej f(x) = −x
2
+bx+1, wiedząc, że prosta x=3 jest osią symetrii wykresu tej funkcji
17 sty 21:03
Eta:
−b
x=3=
⇒−b= 6a ⇒ b=.....
2a
17 sty 21:06
aliszjaa:
^^
17 sty 21:08