matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc.:)
L.:
−2x−7
Funkcja F określona jest wzorem F(x)=
.
x+4
k
Przedstaw wzór funkcji F w postaci F(x)=
+q,a następnie podaj zbiór wartości funkcji
x+p
F.
17 sty 20:40
ZK:
k
jak przeksztalcisz ten wzor funkcji do postaci kanonicznej czyli
+q to
x+p
ZW=R\{−2}
17 sty 21:41