.
Toryk: Prosze o sprawdzenie:
A=(−∞;−4)u(4;+∞) B=(−∞;−2)u(2;+∞)
B\A=(−4;−2)u(2;4)
W odpowiedziach mam
B\A=<−4;−2)u(2;4>
jeżeli mam błąd prosze powiedzieć co zrobiłem zle
dzieki i pozdrawiam
17 sty 20:31
Beti: no właśnie źle masz te nawiasy przy −4 i 4; powinno być tak jak w odp.
17 sty 20:35
Toryk: no ale dlaczego? przeciez jak ze zbioru B zabierzemy −4 i 4 to ich tam nie bedzie
17 sty 20:39
Saizou :

pytają nas o to co zostanie w zbiorze B jeśli "wyciągniemy" z niego zbiór A, zatem
x∊<−4:2) u (2:4>
17 sty 20:40