matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć
Ven:
∫x
2
ℯ
3x
dx
17 sty 18:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
typowa całka do liczenia przez części u' = e
3x
; u = e
3x
/3 v = x
2
; v' = 2x i później jeszcze raz przez części i zostaje całka elementarna do obliczenia
17 sty 18:51