matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
harris:
Rozwiąż równanie 2sin
3
2x−2sin
2
2x−sin2x+1=0
17 sty 18:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
t = sin2x 2t
3
− 2t
2
−t + 1 = 0 i rozwiązujesz
17 sty 18:27
tulptuiz :
podstawienie: sin2x=t, t∊ <−1,1>
17 sty 18:28