matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że spełnione jest równanie
kasia:
Dany jest kąt α taki, że cosα=
3
5
i 0
o
< α < 90
o
. Wykaż, że spełnione jest równanie logtgα=log4−log3
17 sty 18:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
b
log
a
b − log
a
c = log
a
c
17 sty 18:23