funkcja kwadratowa
Ola: Oblicz wspolrzedne punktow przeciecia wykresow funkcji y = x2 − 4x − 3 i y = −x + 1
4 cze 23:36
Eta:
Rozwiąż układ tych równań i to wszystko!
podstawiając otrzymasz:
x2 −4x −3 = −x +1
rozwiąż równanie i podaj x1 x2
a nasyępnie y1 i y2
4 cze 23:44
Eta:
Odp: ( 4,−3) ( −1,2)
4 cze 23:48
Mariusz: x2−4x−3=−x+1
x2−3x−4=0
(x−4)(x+1)=0
x=4 lub x=−1
podstawiamy za x do wzoru
i wychodza punkty A(−1,2) B(4,−3)
4 cze 23:48
Ola: o jej 2 rozne odpowiedzi
4 cze 23:51
4 cze 23:52
Ola: aa noo sorka nie zauwazylam juz mi sie oczy same zamykaja od tych zadan
4 cze 23:55
Mariusz:

inna kolejność
4 cze 23:55
Ola: niom a jednak cos ta kolejnosc zmienia hehe ;>
4 cze 23:56