matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Jax:
Pytanie o pierwiastki czy 2
√
x
2
* 2
√
x
= 4
√
x
3
17 sty 14:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak
17 sty 14:49
Jax:
dzięki
17 sty 15:17
ZK:
√
x
2
=x
√
x
=x
1/2
to x*x
1/2
=x
3/2
=
√
x
3
17 sty 17:35