Takie tam. :)
Sweep: √4 − x2 =
Ile to jest?
17 sty 14:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
4−x2 = (4−x)(4+x)
17 sty 14:48
asdf: moze inna treść polecenia?
17 sty 14:48
Sweep: Chciałem dowiedzieć się jak to rozwiązać.
17 sty 14:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
aby coś rozwiązać, musi to być równanie/nierównośc ... a nie po prostu wyrażenie
17 sty 14:52
Sweep: To niech to będzie przyrównane do 0.
17 sty 15:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to będzie równe zero gdy wartość pod pierwiastkiem =0 ... czyli kiedy

patrz to co
napisałem o 14:48 i pomyśl
17 sty 15:00
Sweep: I x ∊ <−2,2>?
17 sty 15:00
Sweep: Czyli to co napisałeś musi być większe od zera.
17 sty 15:01
Mati_gg9225535: nie bardzo
17 sty 15:02
asdf: ≥, a nie >
17 sty 15:02
Sweep: No okej. To kapuje.

Sprawdźcie kolejne zadanie ode mnie.
17 sty 15:08