oblicz
OLI: dane są liczby a=516+257/26*512 oraz b=(4{2} −2{3})(4{2} +2{3}).
Wyszło mi: a=25 i b=20
Porównaj liczby ab i ba
czyli: 2520 i 2025
czy to jest dobrze?
17 sty 12:47
ZK: | | 42−23 | | 16−8 | | 8 | | 1 | |
b= |
| = |
| = |
| = |
| −jesli to ma byc taki zapis
|
| | 42+23 | | 16+8 | | 24 | | 3 | |
| | 516+257 | | 516*(52)7 | | 516*514 | |
a= |
| = |
| = |
|
|
| | 26*512 | | 26*512 | | 26*512 | |
| | 512(54+52) | | 54+52 | | 625+25 | |
= |
| = |
| = |
| =25
|
| | 26*512 | | 26 | | 26 | |
| | 1 | | 125 | | 1 | |
Teraz ab to ( |
| )25= |
| = |
|
|
| | 3 | | 325 | | 325 | |
Teraz b
a to 25
1/3=
3√25
Teraz sobie popatrz i ktora liczba bedzie wieksza a
b czy b
A
17 sty 13:17