matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba
Kostka:
3
√
(−27)
−1
*81
3
4
ułamek
3
4
jest do potęgi liczba 81. Jak to obliczyć?
17 sty 11:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
−27 = (−3)
jakiej potegi
n
√
b
c
= b
c/n
17 sty 11:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
81 = (−3)
jakiej potęgi
17 sty 11:13