?
Patryk: kiedy wykres funkcji jest symetryczn względem (0.0)
f(x)=−f(−x) ?
17 sty 07:03
Licealista: f(−x)=−f(x) funkcja nieparzysta
To co podałeś to funkcja parzysta, symetryczna względem osi OY
17 sty 07:19
Aga1.: @Patryk, podałeś poprawną odpowiedź.
17 sty 09:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
Licealista
f(x)=−f(−x) ⇔ f(−x)=−f(x)
17 sty 09:26
Patryk: | | x3 | |
pytam bo mam zadanie wykaz ze wykres funkcji |
| jest symetryczny względem (0.0) i |
| | x2−1 | |
nie wiem jak dokładnie to zrobić
17 sty 16:30
Mila:

| | (−x)3 | | −x3 | |
f(−x)= |
| = |
| =−f(x) jak napisał Artur |
| | (−x)2−1 | | x2−1 | |
funkcja nieparzysta,wykres symetryczny względem (0;0)
17 sty 16:43
Patryk: dzieki
17 sty 17:32
Mila:
17 sty 17:33