matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
wlos:
Czesc napisalibyscie mi jak to jeszcze ladniej zapisac ? 100(e
j
30
−e
−j
60
) =
Jak to zapisac w postaci K*e
j
α
17 sty 00:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
j
30
= k j
60
= k
2
e
k
3
−1
...=100(e
k
− e
−k
2
) = 100(
) i w sumie nic więcej z tym nie zrobisz
e
k
2
a postać wyjęta z kontekstu więc nie wiem z czego wyszedłeś i do czego dążysz.
17 sty 00:58