matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
onado:
3
11
+27
4
4*9
4
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego przykładu
16 sty 23:20
Licealista:
3
11
+(3
3
)
4
3
11
(1+3)
=
=
=3
3
=27
4*(3
2
)
4
4*3
8
16 sty 23:24
Mati_gg9225535:
27
4
= (3
3
)
4
= 3
12
9
4
= (3
2
)
4
= 3
8
3
8
(3
3
+ 3
4
)
27 + 81
=
= ..
4*3
8
4
16 sty 23:25
pigor:
... np. tak :
3
11
+27
4
3
11
+(3
3
)
4
3
11
+3
12
=
=
=
4*9
4
4*(3
2
)
4
4*3
8
3
8
(3
3
+3
4
)
3
3
+3
4
3
3
(1+3)
=
=
=
= 3
3
=
27
. ...
4*3
8
4
4
16 sty 23:27