matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Amator:
1
−{cosα}{1+sinα} = ?
1+tg
2
α
jak to mam rozwiązać? Jak mam myśleć przy robieniu tego
głównie to interesuje mnie drugie wyrażenie
16 sty 21:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
sin
2
x
cos
2
x+sin
2
x
1
1+tg
2
x = 1+
=
=
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
więc:
1
= cos
2
x
1+tg
2
x
16 sty 21:15