matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak policzyć równania wykładnicze ?
kajar:
równania wykładnicze − pomoc w zadaniu 1) 7x+4 + 2*7x−2 = 345 2) 3x*2 ≥ 94x−6
16 sty 21:04
zośka:
Czy chodziło ci o 1) 7
x+4
+2*76{x−2}=345 ?
16 sty 22:07
zośka:
przepraszam 7
x+4
+2*7
x−2
=345
16 sty 22:09