matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
159:
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dokładnie po policzyć pochodną tej funkcji? f(x)=log
x
(lnx)
16 sty 20:23
Nienor:
ln(lnx)
(ln(lnx))'*lnx+
1
x
*ln(lnx)
1
x
+
lnx
x
=
=
lnx
(lnx)
2
(lnx)
2
Chyba
16 sty 20:58
Mila:
W liczniku minus (−).
16 sty 21:11