matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkład na czynniki
Marian:
jak mogę rozłożyć na czynniki x
6
+8 ?
16 sty 20:20
Rafał P.:
x
6
+ 8 = (x
2
)
3
+ 2
3
Przyjmujesz, że a = x
2
oraz b = 2 i wzór skróconego mnożenia na sumę sześcianów.
16 sty 20:23
Marian:
dzięki
16 sty 20:26