zad
aska: oblicz iloczyn liczb x i y gdzie para liczb(x.y) jest rozw ukladu rownan
16x2+9y2=28
4x+3x=2
4 cze 21:02
aska: Eta pomocy


!
4 cze 21:03
Eta:
Pomagam
4 cze 21:04
aska:
4 cze 21:04
aska: pomozesz mi w innych zadaniach mam wazny spr jutro
4 cze 21:04
Basia:
Jesteś pewna, że drugie równanie jest dobrze napisane ?
Nie ma to być: 4x + 3y = 2 ?
4 cze 21:05
aska: a fakt
4 cze 21:05
aska: basiu pomozesz mi w tym zadaniu 2 na forum co dalam?
4 cze 21:06
Eta:
16x
2 + 9y
2 = ( 4x +3y)
2 − 2*4x*3y ( bo a
2 +b
2= ( a+b)
2 − 2ab
zatem
(2 )
2 − 24xy = 28
24xy = −28 +4
24xy = − 24
xy= −1
Proszę

...... zadowolona?
4 cze 21:08
aska: no pewnie kocham Cie

4 cze 21:08
aska: wiem ze to nei ladnie ale moge Cie prosic o pomoc w innych zadaniach?
4 cze 21:08
Eta: Witaj Basiu

Właśnie tak zapisałam to równanie
4 cze 21:09
Eta:
A będziesz mi dokuczać .... swoimi " rysunkami" .......
nie na tematy matematyczne?

Jakie te zadania?
4 cze 21:11
4 cze 21:11
4 cze 21:11
aska: te na forum chyba ze tu masm ci napisac
4 cze 21:11
aska: z kawalka tektury w ksztalcie trojkata prostokatnego o obwodzie 48 ktorego dlugosc bokow tworzy
ciag arytmetyczny nalezy wyciac prostokat o najwiekszym polu powierzchni wyznacz jego wymiary
4 cze 21:12
aska: | | ax+2 | |
dana jest funkcja o wzorzef(x)= |
| x∊R/0 wyznacz a wiedzac ze do wykresu funkcji nalezy |
| | x | |
punktp(−2;2) dla wyznaczonej wartosci a narysuj wykres funkcji i odczytaj dla jakich
argumentow f osiaga wartosci mniejsze od 4
4 cze 21:13
aska: i jak eta pomozesz mi

4 cze 21:17
Eta: Już Ci napisałam jedno , a Basia drugie
4 cze 21:21
aska: ale nei mam tych 2 jeszcze tylko prosze!..
4 cze 21:26
aska: sory nei mam tego z tektura
4 cze 21:30
aska: pomozesz mi to ostatnie juz
4 cze 21:36