Trygonometria
Amator: | | sin2α | | sin2α+sin2α | | 2sin2α | |
sin2α(1+ |
| = |
| = |
| =tg2α |
| | cos2α | | cos2α | | cos2α | |
Czy to jest dobrze rozwiązane ?
16 sty 19:47
Eta:
Źle!
założenie cosα≠0
| | cos2α+sin2α | | 1 | |
sin2α( |
| )= sin2α* |
| = tg2α |
| | cos2α | | cos2α | |
16 sty 19:55
Beti: nie jest dobrze
16 sty 19:55
Beti:
16 sty 19:56
Amator: ale czemu w nawiasie nagle zamiast 1 pojawiło się cos2α?
16 sty 20:00
Dominik: | | cos2α | |
Eta zamienila 1 na ulamek |
| i dodala go do drugiego. |
| | cos2α | |
16 sty 20:02
Amator: a
na co mogę zamienić mianownik ?
16 sty 20:06
Amator: up
16 sty 20:14