matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naprawdę nie wiem jak się za to zabrać ;< Proszę o pomoc
Matt:
Dane są zbiory : A = (−
∞
; 3> B = (−2 ; 5> C = {x ∊ N : x<5} Wyznacz : A∪B, A∩B, A\B, A∩C
16 sty 18:27
bezendu:
A∪B=(−
∞
,5> A∩B=(−2,3> A\B=(−
∞
,−2> A∩C={0,1,2,3}
16 sty 18:37