matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
tech:
Wyznacz wartości parametru m, dla których równanie (x−3)(2m−8)(x−|m|)=0 ma dokładnie dwa rozwiązania. Jak się za to zabrać?
16 sty 17:56
Nienor:
Ale to równanie zawsze ma 2 rozwiązania: x=3 i x=|m|
16 sty 18:10