matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania pierwszego stopnia z jedna niewiadomą
syla:
3(2x−1)−5(x−3)+6(3x−4)=83
16 sty 16:51
syla:
16 sty 17:03
Ezio:
6x−3−5x+15+18x−24=83 19x−12=83 19x=12+83 19x=95/:19 x=5
16 sty 17:21