matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany z parametrem
Novoel:
Dla jakich wartości parametru m równanie x
4
+ (m−3)x
2
+ m
2
=0 ma cztery różne rozwiązania? t=x
2
t
2
+ (m−3)t + m
2
=0 Warunki: Δ>0 i jakie jeszcze
16 sty 16:21