wykres funkcji logarytmicznej
Marusia: | | log 7 x | |
naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| |
| | log7√x | |
jak usunąć nie wymierność z mianownika
podpowiedzi?
16 sty 16:13
Artur_z_miasta_Neptuna:
zapewne to jest log
7 x i log
7 √x ... tak

krok 1: dziedzina

krok 2: log
7 √x = log
7 x
1/2 = ile * log
7 x

własności logarytmów się kłaniają
i już masz piękną postać i możesz rysować wykres funkcji f(x)
16 sty 16:15
Marusia: 1 błąd w liczniku mamy I log7 x I
16 sty 16:25
Marusia: były znacznie łatwiej
16 sty 16:26