zacanie z Całek
Mery: 1.1.Oblicz powierzchnię zbioru ograniczonego krzywymi y=x3 i y=4x
1.2.Oblicz całki nieoznaczone
(symbol całki napiszę jako "S")
S5xe−x2 dx ( 2 przy "−x" to potęga tego −x )
1.3.
S(3x+7)4 dx
16 sty 16:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
1.1. rysunek chociaż zrobiony

granice całkowania wyznaczone

to z czym do ludzi

1.2.
kurde ... kobieto ... symbol całki masz na pasku ... zapis to porządnie
16 sty 16:11
Mery: Ok już , po prostu nie wiem jak to obliczyć to mi wystarczy
∫5ex−x2 dx [nadal −x jest do potęgi 2 ]
∫(3x+7)4 dx
reszta poleceń w zadaniu tak naprawdę nie jest mi potrzebna .
16 sty 16:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
pierwsza podstawienie
t= −x2
dt = ...
drugą Ci rozwiązałem w innym zadaniu
16 sty 23:19