liczby rzeczywiste
Ania: Jak to rozwiązać
| | 3 | | 3 | |
(8−√63) |
| * (8+√63) |
| |
| | 4 | | 4 | |
16 sty 15:45
Nienor: [(8−√63)(8+√63)]34
16 sty 15:48
Ania: i tyle

to jest wynik
16 sty 15:49
Dominik: nie. za to masz gotowy wzor skroconego mnozenia.
16 sty 15:51
Patronus: w środku masz wzór skróconego mnożenia − wymnóż dodaj a potem tylko podnieść do potęgo
16 sty 15:51
Ania: a jak go zastosować bo nie wiem
16 sty 15:52
Ania: ok spróbuję
16 sty 15:53
Ania: wyszło mi (8−
√63)
1,5 coś dalej trzeba zrobić
16 sty 15:56
Dominik: (a − b)(a + b) = a2 − b2 zastosuj to
16 sty 15:57
Ania: 64−63=1
16 sty 15:59
Dominik: a 134 = ?
16 sty 16:00
Ania: 1
16 sty 16:02
Dominik: dokladnie
16 sty 16:05
Ania: Dzięki
16 sty 16:06