:/
ICSP: Rzuci ktoś jakąś podpowiedź do całki :
16 sty 12:05
ICSP: chociaż nie trzeba.
| | 1 | | 1 | | 1 | |
PO prostu jestem głupi i nie wiem ze |
| * |
| = |
| |
| | a | | b | | a*b | |
16 sty 12:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
x4 + 64 = (x2 − 4x +8)(x2+4x+8)
16 sty 12:07
ICSP: ale jak to dalej rozłożyć na ułamki proste

Jak próbuje to mam coś takiego :
| 1 | | A | | b | |
| = |
| + |
| |
| (x2 − 4x + 8)(x2 + 4x + 8) | | x2 − 4x + 8 | | x2 + 4x + 8 | |
1 = A(x
2 + 4x + 8) + B(x
2 − 4x + 8)
i z tego :
A + B = 0
A + B = 0
A + B = 1
pierwsze sprzeczne z trzecim
16 sty 12:12
MQ: Rozkładasz na:
| Ax+B | | Cx+D | |
| + |
| |
| x2−4x+8 | | x2+4x+8 | |
16 sty 12:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
po pierwsze nie A, B
tylko tak jak MQ napisał
16 sty 12:30
ICSP: przepraszam za swoją głupotę
16 sty 12:31
ICSP: wyszło

Dziękuje za podpowiedzi
16 sty 12:51